Türk firmalardan Macaristan çıkarması

Kobi Haberleri

KOSGEB, KOBİ’lere sağladığı finansman desteklerinin yanında, şirketlerin dış pazarlara açılmasına da büyük katkı sağlıyor.

Türk KOBİ'lere, Macaristan'da iş fırsatı açmak için adım atıldı. Türkiye ile Macaristan arasında 6. Dönem Karma Ekonomik Konsey toplantısı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirildi. 

Anlaşmanın imzaları atıldı 

Toplantıda KOSGEB ile Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) bir eylem planına imza attı. Eylem planıyla, Türk-Macar KOBİ'leri arasında karşılıklı bilgi ve deneyimlerinin aktarılması, çeşitli işbirliği faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. 2 ülke KOBİ'leri arasında organize edilecek işbirliği ve eşleştirme etkinlikleriyle teknik ve ticari işbirlikleri kurulacak. 

Ticaret hacmi artacak 

Böylece rekabet gücü artan KOBİ'ler, iki ülkede ekonomik büyüme, istihdam ve refaha katkı sağlayacak. Eylem planıyla KOBİ'lere ve girişimcilere yönelik eğitim programları organize edilecek. KOBİ destek mekanizmalarına ilişkin iyi uygulamaların paylaşılması amacıyla, uzman değişimi programları gerçekleştirilecek. Ayrıca iki ülke KOBİ'lerinin karşılıklı ticaret hacimlerinin artırılması için karşılıklı iş gezileri düzenlenecek.




Etiketler :